Marej: Bolje se osjecam, ali…

Endi Marej (35) još nije uspio da sanira povredu stomačnog mišića, manje od sedmice do početka Vimbldona, najvećeg turnira teniske sezone.

Trostruki gren slem šampion i nekada prvi teniser svijeta prolazi novu agoniju sa povredom, iako je ova lakše prirode. Škot je istakao da oporavak ide u dobrom smjeru, ali da je u vremenskoj trci, pa je pitanje da li će nastupiti. Problem je osjetio na ATP turniru u Štutgartu, ranije ovog mjeseca.

  • I dalje je plan da nastupim na Vimbldonu, ali ne mogu ni sebi ni drugima da garantujem da će biti tako. Narednih nekoliko dana biće ključni za moj oporavak, koji ide u dobrom smjeru, osjećam se bolje. Odrađen je i medicinski snimak i dobio sam potvrdu da je stanje sa povredom bolje. Međutim, zbog bola u mišiću abdomena ne mogu da treniram normalnim intenzitetom, niti da serviram normalno. To značajno utiče i na moju formu, ako eventualno nastupim – rekao je Marej.

Tokom karijere, koja je prije više od pola decenije krenula silaznom putanjom zbog teških povreda kukova, Marej je Vimbldon osvajao 2013. i 2016. godine. Oba puta je opravdao ulogu favorita koju su mu dodijelile kladionice.